Gadis Malaysia raih tempat kelima ratu cantik New Zealand

0
19

KUALA LUMPUR: Nurul Zuriantie Shamsul mengharumkan nama negara apabila menduduki tempat kelima dalam pertandingan ratu cantik Miss Universe Malaysia New Zealand 2018.
Anak kelahiran Ampang, Selangor ini antara 20 finalis yang berjaya mara ke peringkat akhir pertandingan itu.
Peringkat akhir pertandingan itu berlangsung pada Sabtu malam waktu Malaysia dan disiarkan secara langsung di laman Facebook Miss Universe New Zealand. Nurul yang berpindah ke New Zealand ketika berusia lima tahun ini kelihatan anggun berhijab warna emas dan menyarungkan busana berperincian rona yang sama.
Anak gadis Melayu berdarah campuran Indonesia ini berkata, antara saat terindah pada pertandingan itu adalah melihat kedua-dua ibu bapanya yang penuh rasa bangga melihat dirinya diumumkan sebagai lima finalis teratas.
Pelajar tahun akhir jurusan Psikologi di University of Waikato, Hamilton, New Zealand itu mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang menyokongnya menyertai pertandingan ratu cantik itu.
“Alhamdulillah untuk tempat kelima ini. Saya berterima kasih kepada semua yang menyokong saya. Ia tidak berlaku tanpa kasih sayang dan sokongan anda. Ia begitu bermakna untuk saya.

Alhamdulillah for 5th place! Thank you to everyone for all of the love and support! It means so much me! This is only the beginning and I can’t wait for what Allah has planned for me!!! Today is also my 21st birthday so I am off to my next journey in life!

“Ini hanyalah permulaan dan saya tidak sabar untuk apa yang Allah telah rancang untuk saya. Hari ini juga hari ulang tahun ke-21 saya dan saya akan meneruskan fasa kehidupan seterusnya,” katanya dalam satu catatan di laman Instagramnya.

Today is my 21st birthday and Im so excited to go off on to my next journey in life! pic.twitter.com/7Fg44XjV5M

— Nurul Shamsul (@nurulzbshamsul) August 5, 2018

Nurul merupakan satu-satunya peserta Asia, beragama Islam dan bertudung. Dia juga mencatat sejarah sebagai peserta bertudung pertama berjaya mara ke pentas akhir pertandingan ratu cantik itu di New Zealand.
Sementara itu, peserta berusia 27 tahun, Estelle Curd dimahkotakan sebagai pemenang Miss Universe New Zealand 2018, sekali gus mewakili negara itu bagi pertandingan Miss Universe ke-67 yang bakal berlangsung di Bangkok, akhir tahun ini.

Sumber RSS: Astroawani.com

Hantar komen anda

Hantar komen
Please enter your name here