Bayar Sewa Rumah Setahun & Rumah Idaman Terus Jadi Milik Korang. Nak Tahu Caranya?

0
15

Kini Trending

Beli rumah ni memang banyak modal nak keluar dan banyak benda nak kena fikir. Yelah, nak kena simpan 10% untuk down payment, lepas tu nak bayar duit lawyer lagi, tu belum masuk duit nak renovate rumah, kos setem duti, kos pindah milik nama, beli perabot dan macam-macam lagi lah!

Yang lagi pening kepala sebenarnya nak cari pinjaman yang terbaik dan decide rumah yang kita pilih ni sesuai ke tak untuk jangka masa panjang tanpa bebanan yang besar.

Haa..kat sini kitorang nak kongsikan cara untuk korang dapatkan rumah tanpa banyak kos dan hilangkan pening kepala korang tu. Jom baca!

Miliki rumah idaman korang tanpa down payment. Betul ke ni?

Sekarang, tak mustahil untuk korang miliki rumah idaman korang tau! Kalau korang nak tahu, Maybank ada lancarkan satu skim sewa milik rumah – HouzKEY, bertujuan untuk memudahkan korang miliki rumah sekarang jugak.

Skim ni memang luar biasa sikit, walaupun berkonsep sewa milik rumah, dari first day tu sebenarnya korang dah macam owner rumah tu. Pinjaman pun sebenarnya dah termasuk dalam pakej HouzKEY ni. Korang cuma continue je bayar bulan-bulan. Menarik kan?

So..sewa bulanan korang takkan burn macam tu je, sebab bayar sewa setiap bulan tu sebenarnya dapat kurangkan baki pinjaman korang. Siapa taknak kan? Best gila kot!

Bayar sewa bulanan selama setahun, rumah idaman dalam genggaman!

Berbalik kepada kos untuk beli rumah pulak, dengan skim ni korang tak perlu risau sebab bank yang akan uruskan bayaran dengan penjual. Korang hanya perlu siapkan deposit sebanyak 3 bulan, lepas tu boleh pindah ke rumah baru dan teruskan membayar commitment bulanan.. Urusan tukar hak milik tu pun nanti bank yang akan settlekan, so korang boleh sit back and relax je.

Eh, dah ramai tau yang sertai dan dapat manfaat dari skim sewa milik rumah HouzKEY ni. Jom tengok apa kata diorang..

Sekarang, semua orang boleh miliki rumah sendiri!

Wow kan? Dah takde alasan dah untuk korang sewa rumah je, sebab nak miliki rumah sendiri dah senang. Apa-apa jadi at least ada la harta untuk anak beranak kita bila kita dah tak ada nanti.

Dengan HouzKEY, memang mudah dan pantas! Apa yang korang kena lakukan adalah:

  • Layari www.maybank2own.com dan klik “Am I Eligible”
  • Maybank HouzKEY akan cuba carikan rumah yang sesuai dengan kelayakan korang

Permohonan ni takde kos pun dan korang tak payah susah-susah nak buat research sendiri. Kalau korang tak jelas tentang skim sewa milik HouzKEY ni, korang boleh dapatkan nasihat apa-apa je tentang property dan financing denganHouzKEY. HouzKEY kan one-stop centre untuk segalanya tentang property.

Kalau nak view rumah pun, agen yang dilantik oleh Maybank akan bawa korang ke rumah tu terus. Pilih je nak tengok yang mana. It’s free, request je online. Sangat helpful!

Kalau korang dah jumpa rumah yang sesuai dalam www.maybank2own.com, korang boleh terus mohon online. Kalau korang jumpa rumah yang sesuai tapi tak ada dalam maybank2own website, pun boleh jugak. Just bagitahu Maybank pilihan korang dan semua urusan dengan seller, Maybank yang akan settlekan. Semuanya bisa diatur. Korang cuma perlu pilih, mohon dan tunggu je.

Kebiasaannya, lepas korang dah submit application, dalam masa sehari bekerja, korang dah boleh tau result melalui email, sms dan dalam portal tu, tak payah call tertunggu-tunggu keputusan. Mudah kan?

Untuk mencuba, klik link ni untuk mulakan pencarian rumah idaman yang ditunggu-tunggu selama ni.

Sekiranya ada sebarang pertanyaan, layari www.maybank2own.com atau hubungi HouzKEY team melalui webchat.

Sumber: OhBulan

Hantar komen anda

Hantar komen
Please enter your name here